Renteaza sa aplicam pentru un credit daca avem istoric negativ?

Istoricul negativ in Biroul de Credit indica faptul ca am avut probleme in a achita ratele altor credite in trecut sau ca avem intarzieri la creditul actual. In aceste conditii, are rost sa aplicam pentru un credit cu istoric negativ cand avem nevoie urgenta de bani?

Intrebarea vine in contextul in care desi gasim IFN-uri care acorda credite cu istoric negativ, este foarte probabil sa intram intr-o aventura care are la baza un anumit risc de neplata al creditului. Lucru care vine cu repercursiuni.

Ceea ce vreau sa spun este ca daca avem deja alte credite neplatite fiindca nu am facut fata cheltuielilor, atunci nu are rost sa aplicam pentru un imprumut nou fiindca exista un risc foarte mare sa nu il putem plati nici pe acesta si vom ajunge la niste consecinte ingrijoratoare.

Ce putem pati daca nu platim creditele?

Chiar daca acestea sunt credite de la IFN-uri care nu presupun garantii imobiliare, in functie de suma datorata lucrurile pot deveni destul de grave.

Asadar, daca nu platim creditele la IFN-uri, lucrurile decurg in felul urmator:

1. Se vor aplica taxe penalizatoare si se vor tot aduna;

2. Ne va veni de plata o suma de cateva ori mai mare decat imprumutul initial;

3. Daca tot nu vrem sa platim, atunci IFN-ul apeleaza la o firma de recuperare creante;

4. Daca nu ne intelegem cu firma de recuperare la o suma, cazul se va duce mai departe in instanta;

5. Ni se va pune poprire pe salariu pana va fi achitata datoria.

In aceste conditii, oare chiar merita sa ne mai aventuram la un credit nou? Sau mai bine zis, daca stim ca nu putem sa platim ratele, are rost sa facem un credit nou? Va spun eu sincer, ca raspunsul este NU. Atat timp cat stim ca nu vom plati creditul inca de la inceput, nu trebuie sa facem un imprumut, fiindca in cele din urma vom plati inzecit.

Lasă un comentariu